2018-08-02 / Editorial

Did You Hear?

by Alex MacPhail

Did you hear? The parking lot for the Governor John Fairfield School, which houses more than 200 kindergarten through second-grade students, received a major makeover this past week as construction crews reset boundary lines, added a crosswalk and created a new parking area.

The lot, which serves as part of the school’s recess area and is used by groups such as the Saco Parks and Recreation Department, is situated between three intersecting streets, and is used a cutthrough for vehicle traffic after school hours. During peak hours in the school year, primarily in the morning and afternoon, buses back up along School Street and parked along lines set by directional barriers and a small section of spaces that extended from School to Pond streets. Those spaces have been removed and the grassline extended to form a dedicated traffic area around the rotary and an enclosed, bordered, parking area has been created near the playground side of the park.

In addition, sidewalks have been installed that now extend from the end of Pond Street to the school, creating a safer walking environment for families (in the past students made their way across the open lot, evading cars and traffic) and pedestrian traffic. Tom Duross, deputy director with the public works department, said there will be no spaces lost and according to Saco Parks and Recreation Director Ryan Sommer, the enclosed parking area will make for a much safer environment.

Alex MacPhail is an ad representative for the Courier. Have an interesting event you’d like publicized? Email him at didyouhearinthcourier.com.



Crews began the paving process last week of the parking lot at John Fairfield School, located off Beach Street in Saco, as part of an effort to create a new parking area and sidewalks that extend from Pond Street to the school, visible in the foreground. Crews began the paving process last week of the parking lot at John Fairfield School, located off Beach Street in Saco, as part of an effort to create a new parking area and sidewalks that extend from Pond Street to the school, visible in the foreground.

Return to top